Administrar

Podem reduir realment els nostres residus a casa?

menysfemseivi | 24 Octubre, 2010 21:30 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

La resposta és que SI.

Hi ha diferents iniciatives que ho demostren. Vos presentarem una d’elles desenvolupada a Euskadi l'any 2007 dins del projecte Yo reduzco mis residuos de la Diputació Foral de Guipuzkoa.

Es tracta d'una iniciativa senzilla: demanar famílies voluntàries a les quals durant un més se’ls ha controlat i pesat tots els seus residus, per a una vegada s'inicia el segon més facilitar-lis un kit de reducció (bosses reutilitzables, una guia, un bolquer reutilitzable, un carretó per a la compra, un poal amb seccions per la separació per colors,...) i una sessió de formació. Durant el segon més es va repetir el control i pesatge dels seus residus. Els resultats estan resumits a un fulletó descarregable en PDF.

Les 21 famílies participants, totes de Sant Sebastià-Donosti, varen reduir la seva producció de residus en un 14,4% i a més a més la part destinada a rebuig (el que arriba al femer) es va reduir un 25%. Un altra dada interessant és que una vegada implicades, les famílies varen millorar la qualitat del material destinat als contenidors de recollida selectiva reduint el percentatge de materials incorrectes dipositats en ells. Aquí teniu una memòria més detallada del projecte.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS