Administrar

NOVA EINA WEB PER AL FOMENT DE LA REUTILITZACIÓ I LA SEGONA MÀ A EIVISSA

menysfemseivi | 23 Setembre, 2015 13:09 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

La Fundació Deixalles  es caracteritza per l’ús de la reutilització de residus com a ferramenta per al desenvolupament de les seves tasques d’integració social. Així, la recuperació i posada en valor de residus domiciliaris, bàsicament voluminosos (mobles i electrodomèstics) i tèxtil, als seus tallers tracten d’incidir en les persones per millorar les seves perspectives d’integració sociolaboral. Aquesta activitat això si implica alhora una millora ambiental, reduint la nostra petjada ecològica a través de la reducció del volum de residus.

Conscients d’aquesta dualitat social i ambiental Deixalles es compromet amb el recolzament d’altres iniciatives i realitats que van en aquesta mateixa línia. Un bon exemple és l’espai web de difusió de les iniciatives de reutilització i segona mà  que han desenvolupant darrerament i que ja està disponible a la xarxa. Es tracta d’una eina de foment de la segona mà i difusió dels seus avantatges a l’illa d’Eivissa i que ha estat possible gràcies a la línia de subvencions per a projectes de prevenció de residus i reciclatge del Consell d’Eivissa 2015.

Aspecte general del blog 

Aquesta eina consisteix en un blog que recull totes les iniciatives conegudes relacionades amb la reutilització i la segona mà. En realitat son dos blogs clònics, en castellà i català, enllaçats gracies a una pestanya a la part superior. La informació més rellevant està organitzada en pestanyes des de on es pot trobar les possibilitats per a la compra/venda a través d’internet (webs, grups de facebook), aplicacions mòbils, horaris i informació dels mercats de segona mà existents, així com punts de venta específics (botigues de compra/venda, botigues de vinils, botigues de roba de segona mà,...). Evidentment també es pot trobar informació en relació als avantatges de la reutilització  i altres qüestions relacionades amb la gestió responsable dels residus.

Al igual que ens  han comentat des de la Fundació Deixalles, nosaltres també esperem que aquesta eina faciliti el contacte amb la segona mà de la població, facilitant que poc a poc l’aposta per la reutilització sigui adoptada per més i més persones. En sortirem tot beneficiats.

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS