Administrar

primer estudi global de sostenibilitat dels sistemes d'envasat de begudes

menysfemseivi | 22 Juliol, 2011 09:33 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

La clàssica ampolla reutilitzable és no solament ecològica, sinó que també destaca tant a nivell econòmic com social. Els dos sistemes de dipòsit existents a Alemanya (per envasos reutilizables i d'un sol ús) són millors en comparació amb la recollida dels envasos de begudes mitjançant els anomenats sistemes duals ("Punt Verd").

Aquesta és una de les principals conclusions de l'estudi "Sistemes d'ús i reciclatge d'envasos de begudes seleccionades des d'una perspectiva de sostenibilitat", que ha redactat l'auditora i consultora PricewaterhouseCoopers per l'ONG alemanya Deutsche Umwelthilfe (DUH) (que per exemple coordina el projecte Life Capital de la Biodiversitat)

Aquests és el primer estudi global de sostenibilitat dels sistemes d'envasat de begudes i proporciona per primera vegada una visió global dels impactes ecològics, econòmics i socials dels diferents sistemes de recollida i reciclatge dels envasos de begudes:

 • Sistema de dipòsit per envasos reutilizables

 • Sistema de depòsit, devolució i retorn (SDDR) per a envasos d’un sol ús.
 • Sistema integrat de gestió per a envasos d'un sol ús (Punt Verd)
 • Per a cadascun dels sistemes s'han analitzat totes les etapes, des de l'envasat fins al reompliment o a l’aprofitament i la gestió de residus, passant per la devolució. De cadascuna d'aquestes etapes s'han avaluat factors com el consum de recursos, els nivells de reciclatge, l'impacte del reciclatge, la qualitat, els costos del sistema, els efectes sobre l'ocupació i la producció de residus.

  Retorna ha penjat a la seva web el resum executiu de l'estudi i extracte de les dades més rellevants i podeu accedir a través d'aquest enllaç.

  Comentaris

  Afegeix un comentari
  ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
   
  Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS