Administrar

La mar de plàstic

menysfemseivi | 07 Juny, 2011 10:48 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Des dels anys 50 del segle XX cada vegada el plàstic és més important en les nostres vides. Cada vegada més objectes i envasos estan realitzat amb aquest material, que cada vegada té més aplicacions. Sens dubte això ha implicat una millora de la nostra qualitat de vida i ens ha facilitat moltes coses.

Malauradament, no tot es positiu. Un dels principals problemes és justament una de les seves avantatges: la durabilitat del plàstic. Hi ha grans diferències entre els diferents polímers, però en general tots son molt perdurables i la major part no biodegradables. Això implica que una vegada els envasos i objectes de plàstic, una vegada que han arribat a final de la seva vida útil es converteixen en un residu quasi permanent.

A més a més, si no es fa una correcta gestió i aquests materials acaben al medi poden provocar molts problemes ambientals. Un cas clar es el dels plàstics que arriben a la mar i que a més de contaminar els fons marí, estan causant problemes a moltes espècies d'ocells, mamífers i tortugues marines. Els darrers anys s'ha anant acumulant molta informació en relació al tema, especialment al Pacífic. Però també el Mediterrani està afectat greument.

espècies perilloses al Mediterrani

Es calcula que unes 500 tones de plàstic estan surant a la nostra mar. De fet s'està parlant ja de aprofitar la flota pesquera per a anar retirant-lo abans de que el problema s'incrementi. Molts d'aquests problemes es reduirien sensiblement aconseguint millorar les dades de recollida selectiva i una de les formes es amb el SDDR, pero també evidentment reduint el nostre consum de materials plàstics.

D'aquesta problemàtica es parla a un magnífic reportatge que es va emetre el Dia del Medi Ambient a TVE. Vos ho recomanem. Aqui teniu l'enllaç

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS