Administrar

La nova Ley de Residuos continua andavant

menysfemseivi | 01 Juny, 2011 19:16 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Ja sabeu que properament canviarà la normativa de residus. La Ley 10/98, serà substituïda per una nova llei en pocs mesos. La tramitació parlamentària es lenta, però fa dos dies va fer un pas important: la discussió, votació i aprovació d'esmenes parlamentaries.

El 30 de maig, varen discutir-se al senat 240 esmenes i pareix que s'han incorporat al text unes 70, per aprovar finalment el projecte de Llei que ara te que anar al Senat.

Pareix ser que els principals focus de la discussió parlamentària han estat dos qüestions que han estat plantejades pels col·lectius ecologistes: l'eliminació de les bosses de plàstic i l'implantaciò del sistema SDDR. En part és lògic ja que las darreres setmanes molts dels implicats (des del punt de vista econòmic) han estat tractant d'influir per evitar l'eliminació de les bosses d'un sols ús (i de la seva gratuïtat) i sobretotper mantenir l'actual sistema de recollida selectiva d'envasos a través del contenidor groc al carrer.

Alguns dels col•lectius ecologistes que han estat aportant iniciatives i al•legacions al procés ja han fet valoracions.

Per exemple Greenpeace dona a entendre que no s'està aprofitant l'oportunitat i ens obligarem a esperar 10 anys (amb el futur canvi de normativa) per a incorporar objectius més ambiciosos i iniciatives necessàries com la recollida selectiva de orgànics per al compostatge. De totes formes, algunes de les seves propostes han entrat finalment al text.

Ecologistas en Acción també valora que la norma es queda curta. Per ells és directament poc ambiciosa i impulsa la cultura d'utilitzar i llençar. Al seu comunicat manifesten com el més preocupant l'impuls de l'inceneració dels residus que dona la futura Llei.

Encara pot modificar-se algun punt al Senat, però no sembla que és guany molt més des d'un punt de vista ambiental. Ho veurem.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS