Administrar

Acció de Moviment-R a Barcelona per la Setmana Europea dels Residus.

menysfemseivi | 24 Novembre, 2011 19:03 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Millor que nou, 100% vell

menysfemseivi | 08 Novembre, 2011 16:58 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Hem comentat ja en alguna ocasió que a la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus l’iniciativa Waste Watchers desenvolupada per AEREES i a la qual va participar Deixalles va obtenir un dels premis de l’edició de 2010. Curiosament, no va esser l’única actuació a l’Estat Espanyol premiada. La categoria de millor acció desenvolupada per una administració pública va correspondre al programa millor que nou, 100% vell, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

I la veritat és que s’ho mereix. És una iniciativa fantàstica que contempla bona part de les ferramentes per a la reducció dels residus a través de la reutilització dels mateixos. I ho fa des de dues àrees diferenciades: la reparació del que no funciona i l’intercanvi/venta d’objectes de segona ma.

D’aquesta forma des de 100% reparat, aporta ferramentes per a la reparació dels nostres aparells, mobles i altres estris que inclouen des de tallers de reparació a video-cursos per a aprendre a fer petites reparacions, passant per horaris de tutoria per a consultar com fer una reparació de fusteria o electrònica, o demanar consells de bricolatge o de confecció de roba.

Per altra banda, des de 100% vell aporta informació en relació als mercats i botigues de segona ma (inclouen un cercador) i una llista d’enllaços diferenciats per poblacions. Aquí també trobem un apartat de publicacions molt interessant, amb estudis i guies per a la reducció dels residus.

Si vos interessa l’iniciativa, podeu seguir-la a traves dels seus blocs millor que nou i reparat, a més de al seu perfil de facebook.

Video promocional Setmana Europea 2011

menysfemseivi | 02 Novembre, 2011 19:30 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Semana Europea de la Prevención de Residuos 2011 - video promocional from The EWWR Secretariat on Vimeo.

S'atraca la nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus

menysfemseivi | 01 Novembre, 2011 23:34 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

logosetmanaL'edició de 2011 de la Setmana Europea de la Prevenció dels Residus tindrà lloc entre els dies 19 i 27 de novembre.

És tracta d'una iniciativa recolzada pel programa europeu LIFE+ amb la intenció de donar a conèixer estratègies de prevenció en la generació de residus, donar impuls a accions sostenibles, fer visibles i difondre les bones pràctiques que es desenvolupen pels participants i a la fi modificar hàbits i conductes dels europeus, aconseguint una reducció dels residus i per tant un millor aprofitament dels recursos.

Tal i com ja vàrem fer l'any 2010, entitats membres de la Plataforma desenvoluparan accions durant la setmana, entre les quals està el Waste Watchers, premiat en l'edició de l'any 2010. També des d'aquest blog tractarem de donar-vos a conèixer accions i bones pràctiques,

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS