Administrar

és evident, pero hi ha qui no ha pensat mai

menysfemseivi | 28 Octubre, 2010 07:51 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

Video explicatiu de greenTV en relació a la reducció de residus domèstics en origen " alt="video grentv" />

que podem fer amb els equips informàtics a Eivissa?

menysfemseivi | 25 Octubre, 2010 14:59 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

El material informàtic obsolet, el que s'anomena línia gris, implica un problema de gestió que a més a més s'incrementa any rera any.

Fins fa poc a Eivissa no teníem més alternativa que desfer-nos a través de la recollida de voluminosos municipal amb destí al femer. Els darrers anys la situació ha millorat i al menys, juntament amb altres residus d'aparells elèctrics i electrònics, arriben a un gestor autoritzat que els descontamina, separa components i els envia a la Península per a l'extracció dels metalls i altres components per al seu reciclatge.

Però sempre hi ha una alternativa millor al reciclatge: la reutilització. Aquesta reutilització per als equips informàtics ara és possible gràcies a l'esforç d'una petita ONG local: ordinadors solidaris.

 Aquesta entitat, sorgida de les inquietuds de l'equip de Ibiform, recull equips obsolets, i amb l'ajut de persones voluntàries actualitza i millora els equips, aprofitant els components més adients. Posteriorment els equips, una vegada estan en condicions, es distribueixen entre els centres escolars i ONGs que ho sol•liciten.

La pròxima vegada que necessiteu desfer-vos d'algun equip, penseu en contactar amb ells via (Tel: 971 19 36 23 ~ Fax 971 31 58 69 info@ordenadoressolidarios.es)

Podem reduir realment els nostres residus a casa?

menysfemseivi | 24 Octubre, 2010 21:30 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

La resposta és que SI.

Hi ha diferents iniciatives que ho demostren. Vos presentarem una d’elles desenvolupada a Euskadi l'any 2007 dins del projecte Yo reduzco mis residuos de la Diputació Foral de Guipuzkoa.

Es tracta d'una iniciativa senzilla: demanar famílies voluntàries a les quals durant un més se’ls ha controlat i pesat tots els seus residus, per a una vegada s'inicia el segon més facilitar-lis un kit de reducció (bosses reutilitzables, una guia, un bolquer reutilitzable, un carretó per a la compra, un poal amb seccions per la separació per colors,...) i una sessió de formació. Durant el segon més es va repetir el control i pesatge dels seus residus. Els resultats estan resumits a un fulletó descarregable en PDF.

Les 21 famílies participants, totes de Sant Sebastià-Donosti, varen reduir la seva producció de residus en un 14,4% i a més a més la part destinada a rebuig (el que arriba al femer) es va reduir un 25%. Un altra dada interessant és que una vegada implicades, les famílies varen millorar la qualitat del material destinat als contenidors de recollida selectiva reduint el percentatge de materials incorrectes dipositats en ells. Aquí teniu una memòria més detallada del projecte.

Residuómetro

menysfemseivi | 21 Octubre, 2010 20:33 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

A la web de la setmana europea de la prevenció dels residus hem trobat un apartat on pots posar a prova els vostres coneixements i actituds en relació als residus: El Residuómetro.

Com ho feis a casa? podeu reduir la vostra contribució a la producció de residus domèstics. Provau!!

setmana europea per la reducció dels residus

menysfemseivi | 18 Octubre, 2010 19:50 | latafanera.cat facebook.com twitter.com

El proper novembre es celebrarà la segona setmana europea per la reducció dels residus. Es tracta d'una iniciativa desenvolupada amb el recolzament dels fons LIFE de l'UE.

logo setmana europea reducció residus

Enguany les activitats es concentraran entre els dies 20 i 28 de novembre. I com l'any anterior es tracta de donar a conèixer les estratègies de reducció de residus i les polítiques de l'UE i dels seus membres; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa, fer públiques les tasques desenvolupades pels actors implicats en els residus, especialment dels exemples concrets de reducció de residus, i també fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

L'any 2009 es dugueren a terme més de 2600 accions a 14 països. Enguany s'espera encara més impacte i vos podem informar de que en aquesta edició les entitats que formem aquesta Plataforma hi participarem. Per tant, la setmana europea per la reducció dels residus també es celebrarà a Eivissa. Ja vos anirem informant

Teniu disponible tota la informació a la web oficial tant en castellà com en català.

p>
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS